11 febrer 2004

segona inspeccio enganxina::: Disseny de tota la campanya de la segona edició de la 'Inspecció Ciutadana a la base de l'OTAN'

Desobeint explícitament la prohibició que estableix el Codi Penal Militar, al voltant de 30 persones aconseguiren introduir-se a través dels filats del Quarter General del Cos de Desplegament Ràpid de l'OTAN a Bétera (comarca de Camp del Túria, País Valencià) per a participar en la II Inspecció Ciutadana a aquesta base.

Descripció de l’acció

Poc abans del migdia, una caravana de 12 cotxes (cotxes patrulla de la Guàrdia civil inclosos) partia de Bétera en direcció a les instal·lacions homologades per l'Aliança Atlàntica fa prop d'un any. A pesar de la vigilància desplegada al voltant de la caserna, que incloïa també un helicòpter i una unitat dels antidisturbis de la Guàrdia Civil, l'equip d'inspecció aconseguí detenir-se en el voral de la carretera de Bétera a Olocau que limita per l'Oest el recinte militar. A uns 100 metres dels edificis de la base, els inspectors i les inspectores civils, vestides amb bates blanques, començaren a passar per sota dels fils del filat. En poc més de dos minuts part de l'equip d'inspecció es trobava en l'interior, on han estat advertits per agents de la Guàrdia Civil de la il·legalitat del que estaven. Al seu torn, els inspectors informares als agents de la il·legitimitat de la instal·lació que anaven a intentar inspeccionar i després començaren a caminar paral·lelament als filats cap al recinte de màxima seguretat de la base. En aquests moments els agents de la Guàrdia Civil peguen puntades a part dels integrants del grup d'inspecció. Mentre, la concentració de suport convocada en la porta principal de la base que contava amb la presència d’un centenar de persones, s'ha desplaçat fins arribar a l'altura del lloc on es trobava l'equip d'inspecció. Una vegada detingut l'avanç de les inspectores i inspectors pels antidisturbis de la Guàrdia Civil, que aconseguiren formar un cordó humà al seu voltant, l'equip decidí muntar un campament d'inspecció. Així, en aparegué en pocs segons una improvisada carpa blanca que anava a servir perquè l'equip d'inspecció pogués reunir-se per a decidir com continuar l'acció. Però els antidisturbis de la guardia civil desmuntaren la carpa i tant ells com els militars, es negaren a contestar a les preguntes sobre l'armament i funcions reals del quarter, quue tenia preparat el grup d’inspecció. WebFinalment, com forma de reclamar el tancament i devolució del terreny per a usos socials i ecològics, els inspectors civils han esmorzat al mateix temps que la gent que componia concentració de suport. Així, després d'una hora i mitjana d'ocupació del territori militar i bloqueig per part de les autoritats militars, els integrants del grup d'inspecció han compartit un te àrab, fins que els agents de la Guàrdia Civil prèvia identificació dels inspectors han realitzat un forat en el filat i han realitzat el desallotjament de la instal·lació militar arrossegant als inspectors. D'aquesta forma s'ha posat punt final a la II Inspecció Ciutadana de la base de l'OTAN.

(H)elena Olcina

Cree conceptes visuals, utilitzant les últimes tecnologíes, per comunicar idees que inspiren, informen o captiven els consumidors. Treballe totes les branques del disseny (imatge corporativa, editorial, packaging, web, etc).

Lloc Web: www.hgrafic.com
Més en aquesta categoria: « Casino de Torrent Decor Horta »

Hola... estàs a hgrafic.com

Disseny web,  gràfic, editorial i un poc de fotografia

Un poquet sobre mi...

logohCree conceptes visuals, utilitzant les últimes tecnologíes, per comunicar idees que inspiren, informen o captiven els consumidors. Treballe totes les branques del disseny (imatge corporativa, editorial, packaging, web, etc).

Contacta

Les nostres dades, per si necessita un pressupost per qualsevol dels serveis citats al web i per d'altres relacionats amb el disseny gràfic. Segur que tenim la solució que està buscant!

  • Correu-e
    Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
  • Telèfon
    +34 617 517 966
  • Localització
    València