20 Apr 2008

rn::: Disseny i maquetació de l'interior del llibre 'Relatos Neuróticos'

Títol: Relatos Neuróticos. Basados en los Tipos de Personalidad del Eneagrama. Análisis y Tratamientos.

Autora: Mercedes Santos Sánchez

Enneagrama significa en grec figura de 9 costats.

Aquí el utilitzarem com a instrument per a l'estudi de la Personalitat basada en 9 Tipus Bàsics de comportament humà. La idea rectora és que tota persona té un tret de caràcter central que ve a ser el EIX RECTOR sobre el qual gira la seva Personalitat. I aquest tret central s'ha forjat durant la infància, a partir del mecanisme de defensa més utilitzat. Així doncs s'ha llaurat de forma inconscient i per protegir-se.

Segons la tradició oral, mitjançant la qual s'ha transmès aquest saber des de Pitàgores, els 9 tipus de Personalitat descansen sobre les 9 passions bàsiques (per la tradició cristiana seran els pecats capitals): CÒLERA, ORGULL, MENTIDA, ENVEJA, AVARÍCIA, POR, gula, LUJURIA I PEREZA.

En les històries següents es pretén il · lustrar cada un dels Tipus de Personalitat recollits per l'Eneagrama, les seves característiques principals, el mecanisme de defensa sobre el qual s'ha gestat, l'emoció o Passió dominant i la Virtut que s'ha de potenciar per evitar un desequilibri neuròtic o psicòtic (Nota 1). Però, sobretot, el que es pretén és buscar una imatge impactant, amb tocs esperpèntics, que ajudin a captar ràpidament l'eix central o directriu d'aquesta personalitat. A més d'aquesta descripció es farà una breu reflexió sobre el punt en què, el que era normal a la vida relatada, es transforma en patològic i com hagués pogut atallar aquest deteriorament. En la mesura del possible s'intentarà també buscar la correspondència del Tipus de l'Eneagrama amb els Tipus de Personalitat que es registren en altres classificacions psicològiques i psiquiàtriques, així com alguns dels possibles tractaments de Psicoteràpia perquè aquest pas del normal al patològic no es produeixi.

Valorar aquest article
(1 Votar)
Darrera modificació el Dilluns, 11 Juny 2012 14:44
(H)elena Olcina

Cree conceptes visuals, utilitzant les últimes tecnologíes, per comunicar idees que inspiren, informen o captiven els consumidors. Treballe totes les branques del disseny (imatge corporativa, editorial, packaging, web, etc).

Lloc Web: www.hgrafic.com

Hola... estàs a hgrafic.com

Disseny web,  gràfic, editorial i un poc de fotografia

Un poquet sobre mi...

logohCree conceptes visuals, utilitzant les últimes tecnologíes, per comunicar idees que inspiren, informen o captiven els consumidors. Treballe totes les branques del disseny (imatge corporativa, editorial, packaging, web, etc).

Contacta

Les nostres dades, per si necessita un pressupost per qualsevol dels serveis citats al web i per d'altres relacionats amb el disseny gràfic. Segur que tenim la solució que està buscant!

  • Correu-e
    Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
  • Telèfon
    +34 617 517 966
  • Localització
    València