07 Ago 2004

Cartell::: Cartell per les Jornades de Portes Obertes al Castell de Xivert, per a l'Ajuntament d'Alcalà de Xivert-Alxossebre (1 tinta)

El castell de Xivert es troba localitzat als contraforts sud-oest de la Serra d'Irta.

És d'origen musulmà, de finals del segle XI, principis del S. XII, però amb la reconquesta de la plaça per part de les forces cristianes comandades per l'Ordre del Temple, va patir posteriors modificacions que avui en dia encara poden apreciar-se, com ara la separació del castell i el poblat mitjançant una muralla, les imponents muralls de carreus i les torres circulars bessones.

L'espai total construït, d'uns 8.000 metres quadrats, es pot dividir en tres zones: l'alcassaba, recinte que ocupa la part més alta del conjunt, on se situava la seu politicomilitar, l'albacar, espai emmurallat on es refugiava la població i seu bestiar en temps d'enfrontament i, finalment, l'aljama o poblat, situat al vessant sud-oriental de la muntanya i que també estava emmurallat.

És en el castell pròpiament dit on es localitzen les construccions principals: torre celoquia, capella gòtica, torres bessones, torre de ponent, aljub gòtic i una inscripció cúfica a la muralla externa, al costat sud sud-est, però és el recorregut íntegre de tot el conjunt el que ens pot oferir una visió molt més àmplia del que podria ser la vida quotidiana en aquells dies.

Cal destacar, a més, la xarxa hidràulica de les cases musulmans i, particularment, l'aljub semienterrat, situat al costat de la muralla exterior. L'aljub del castell templer és una altra obra significativa, situat al costat de l'alcassaba i realitzat en pedra de cadirat amb volta rebaixada.

Suposadament va ser aquí on es va signar la carta de rendició dels musulmans davant dels cristians, en 1234, i finalment, l'any 1609, després de l'expulsió dels moriscos, va ser definitivament abandonat.

 

(H)elena Olcina

Cree conceptes visuals, utilitzant les últimes tecnologíes, per comunicar idees que inspiren, informen o captiven els consumidors. Treballe totes les branques del disseny (imatge corporativa, editorial, packaging, web, etc).

Lloc Web: www.hgrafic.com

Hola... estàs a hgrafic.com

Disseny web,  gràfic, editorial i un poc de fotografia

Un poquet sobre mi...

logohCree conceptes visuals, utilitzant les últimes tecnologíes, per comunicar idees que inspiren, informen o captiven els consumidors. Treballe totes les branques del disseny (imatge corporativa, editorial, packaging, web, etc).

Contacta

Les nostres dades, per si necessita un pressupost per qualsevol dels serveis citats al web i per d'altres relacionats amb el disseny gràfic. Segur que tenim la solució que està buscant!

  • Correu-e
    Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
  • Telèfon
    +34 617 517 966
  • Localització
    València